IKLAN NUFFNANG

Saturday, October 20, 2012

SELAMAT HARI KEPUTERAAN

Selamat Hari Keputeraan diucapkan untuk diri aku...

Ada tak orang wish macam ni? hahaha...

Well...semalam genap putera kedua ini menjangkau umurnya 25 tahun!! Dah tua kan??
Like I said...age is just a number, no more than that! Tak kisah la umur berapa pun yang penting fokus pada matlamat dan pencapaian. Kalau umur saja meningkat tapi masih di takuk yang lama tak best jugak kan.

Rasa diri ni semakin matang (cewah..;). Bila umur dah meningkat, maknanya jangka hayat semakin berkurang. Aku nak buat hipotesis sikit..well orang Sains katakan...

"As the age increases, the life span will decrease"

Rumah kata pergi, kubur kata mari. Tapi di antara 'pergi' dan 'mari' itu terselit banyak tugasan yang perlu diselesaikan. Itu yang menjadi agenda utama. Umur 25 tahun ni adalah umur keemasan untuk menerokai hidup. Bagi diri aku, banyak benda yang aku cuba nak buat, cuba nak usahakan, cuba nak capai, tapi perlukan kepada fokus dan tindakan yang bertubi-tubi.

Nampaknya kena set up semula matlamat supaya apa yang di plan benar-benar tercapai.

TARGET 2012 & 2013

1. Bring my family to Phuket, Thailand (23-26 Dec 2012)

 
 

 



2. Business income RM20K (19 January 2013)
 
 



3. Umrah & Ziarah Istanbul, Turki (18 Mac - 2 April 2013)
 
 




4.  Buy 5 pieces kijang emas (19 Oct 2013 - present for next birthday)




5. Saving RM100K (31 Dec 2013)



 6. Terbit buku karangan sendiri (31 Mei 2013)

 "Dilema Seorang Wanita - Merungkai 7 Kaedah Penyelesaian Haid Menurut Mazhab Syafie"

 



Ini adalah 6 target yang nyata...yang belum nyata tak tahu specific details..

7. Bertunang (dengan siapa dan bila?)





 8. Beli rumah pertama (Bangi/Nilai dan bila?)



9. Melancong ke Zhangjiajie, China (Jun 2013 - free trip pelancongan Elken)

Ini adalah destinasi penggambaran filem Avatar.

  






Tuhan, berikan aku petunjuk dan kekuatan untuk terus hidup....amiin